PavoPodo®Lac

€ 21,99 (inclusief btw)
Aantal

Pavo Podo®Lac

Voor hoogdrachtige en lacterende merries

Belangrijke eigenschappen

  • met koper, zink en mangaan in zeer goed opneembare vorm voor het ongeboren veulen
  • bevat het beproefde Podo® concept
  • uitgekiende Ca/P en extra magnesium
  • extra vitamine E
  • houd uw merrie in optimale conditie en ondersteunt maximale melkgift

Toepassing

Voor drachtige merries vanaf de 9e maand en tijdens de zoogperiode.

Handige tips:

Merrie's die aan de nageboorte blijven staan
Heeft u een merrie die aan de nageboorte is blijven staan, of die een geschiedenis heeft van aan de nageboorte blijven staan, zet dan Pavo Eplus in. Dat kan preventief (vanaf 2 maanden voor geplande geboorte) of curatief als het probleem is gesignaleerd. De extra vitamine E en selenium ondersteunen het afdrijven van de placenta.

Merrie's die enorm afvallen tijdens de lactatie
Podo®Lac is gemaakt om de melkproductie van de merrie te stimuleren en te ondersteunen. Maar sommige merries geven zoveel melk, dat ze zichzelf helemaal "uitkleden". In een dergelijk geval is het resultaat een zeer magere merrie en een vet veulen. Beide zijn niet wenselijk. Mocht uw merrie tijdens de lactatie enorm afvallen door een uitstekende melkgift, dan zou u op 6-8 weken na het veulenen Podo Lac kunnen vervangen door Pavo EnergyControl. Met Pavo EnergyControl krijgt de merrie veel energie binnen, maar zal de melkproductie iets minder worden, waardoor ze de kans krijgt zich weer te herstellen. Schakel wel langzaam over (in 2 weken).

Over Pavo Podo®Lac

Met dit voer van topkwaliteit geeft u het ongeboren veulen belangrijke stoffen mee en ondersteunt u de melkgift van de merrie maximaal.
Pavo Podo®Lac is Stap 1 in het begeleiden van merrie en veulen.

Pavo Podo®Lac heeft in het weideseizoen ( juni - okt) , wanneer de merrie (met haar veulen) in de weide graast, een aangepaste samenstelling. Deze is speciaal ontwikkeld als aanvulling op een grasrantsoen.